Konu
:
Yoğurtlu Soslu Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Soslu Makarna
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Soslu Makarna
* İçindekiler:
makarnayoğutkıymasoğandomatesbiber
yağ
ketçapsarımsak
tereyağsalça
Hazırlanışı:
makarnayı da yapamıyorsan ne diyeyim sana!
--
Yoğun istek üzerine kendi makarna yapışımı anlatacağım
Makarnayı yiyebileceğimiz kadarının ne kadar olduğuna karar verdikten sonra, bir de bunu bir kaç kez karıştırırken dışına makarnaların ipsiz bungee jumping yapamayacağı büyüklükte bir kazan seçeriz
Şimdi makarnayı tencereye koymadan önce bu makarnayının suyunu (asıl vitamini orda) dökmeden ne kadar suyla pişirebilirim diye düşünürsünüz
Onunda alman ve ingiliz bilim insanlarının ülkemize gelerek yaptıkları ölçümler sonucu tencerenin dibinden 5 parmak yukarısı yarım paket için yeterli görülmüştür
Gelelim pişirilme safhasına
Suyu koyduk ve ocağı da yüksek ateşte yaktık
Şimdi bekliyoruz ki kaynasın
Bekledik
Biraz daha bekledik
İşte 10 dk sonra N
Ş
A
da suyumuz 100o C de kaynamaya başladı
İşte o an saldırımızı gerçekleştirip içine tuzu atıyoruz
Böylece o kaynayan su bir anda kaynama noktası yükseldiğinden fokurdamaz oluyor
Makarnanın sıcak suyla buluşma anında heyecanlanmadan makarnayı tencereye boşaltıyoruz
Tabi üzülüyoruz su sıcak bu makarnacıklar haşlandılar diye ama gözümüz açlıktan dönmüş bir kere
Neyse makarnalar arasındaki birlik beraberliği kırmak için arada karıştırarak ayırın ama çorba gibi değil daha stratejik hamleler ile yapın
Bu arada aralarından bazıları size kendilerini adayacaklar ki pişip pişmediği anlaşılsın
Piştiğini hissettiğinizde bir bakın bakalım tencerenin dibinde su kalmış mı diye? Kalmamışsa "elin adamı ölçmüş abicim", su kalmışsa da "Bizim bilim insanlarımız ölçseydi tam bulurdu" deyin
Neyse bu söylenmeyi yaparken kalan suyu süzün ama iyi süzün lezzeti orda çıkacak
Süzgeç ile süzdüğünüzden tencere boşta kalacak, hemen ısısını kaybetmeden içine istedğiniz kadar tereyağ koyun sonra tencerenin altını hafif yakıp karıştıraraktan iyice makarnanın yağlanmasını sağlayın
Şimdi bu makarna için o güzelim sosu hazırlamaya geldi
Biberlerleri, sarımsağı ve soğanı ince ince kıyın
Yağı avaya atın ve kızdırın
Kızdı mı önce soğanları sonra biberi sonra da kıyılmış sarımsağı bi güzel kızartın
Ardından kıymayı da ekleyip iyice kavurun
İsterseniz salça (biber) katabilirsiniz
Ambiyans reklenir hem
Kıyılmış domatesleri ekleyin, niye en son domates attık domatesin direnci en az da ondan
Gönlünüze göre tuz atın
Bir bardak su ekleyin ki kavrulup ketçapla idaret etmeyesiniz
iyice pişirin
Üzerine de yoğurdu şekildeki gibi döküp ketçabı da şekildeki gibi halka yaparsanız sizin için enfes bir makarna olur
Kaynak: birtabak
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul