Yalnız Mesajı Göster

Göğüs Dolması

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Göğüs Dolması



1 Bütün tavuk göğsü

2 Çorba kaşığı sıvıyağ

250 gr ıspanak

1 Adet soğan

10 Adet mantar

Yarım çorba kaşığı un

1 Çorba kaşığı krema

1 Kahve fincanı su

1 Çorba kaşığı salça

Tuz, karabiber Tavuk göğsünü ikiye bölün

Keskin bir bıçakla geniş kısımlarını ortadan kesmeden açın

Ispanağı temizleyin

Soğan ve mantarı çok ince kıyın

Sıvıyağda unu kavurun ve sebzeleri ekleyin

Tuzu ve karabiberi ilave edip, soğumaya bırakın

Sonra malzemeyi krema pompasına koyun

Açılan yerden tavuk etlerini doldurun

Üzerine salça sürüp, folyoya sarın ve tepsiye dizin

Üzerine 1 kahve fincanı su ekleyin

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında et iyice yumuşayana dek pişirin

Sonra folyoyu üzerinden çıkartın

Dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla