Göğüs Dolması |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Göğüs Dolması1 Bütün tavuk göğsü 2 Çorba kaşığı sıvıyağ 250 gr ıspanak 1 Adet soğan 10 Adet mantar Yarım çorba kaşığı un 1 Çorba kaşığı krema 1 Kahve fincanı su 1 Çorba kaşığı salça Tuz, karabiber Tavuk göğsünü ikiye bölün Keskin bir bıçakla geniş kısımlarını ortadan kesmeden açın Ispanağı temizleyin Soğan ve mantarı çok ince kıyın Sıvıyağda unu kavurun ve sebzeleri ekleyin Tuzu ve karabiberi ilave edip, soğumaya bırakın Sonra malzemeyi krema pompasına koyun Açılan yerden tavuk etlerini doldurun Üzerine salça sürüp, folyoya sarın ve tepsiye dizin Üzerine 1 kahve fincanı su ekleyin Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında et iyice yumuşayana dek pişirin Sonra folyoyu üzerinden çıkartın Dilimleyerek servis yapın |
|