Yalnız Mesajı Göster

Havuç Kremalı Soğan Dolması

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Kremalı Soğan Dolması



8 Adet beyaz soğan

500 gr havuç

1 Çorba kaşığı süt

4-5 Dal maydanoz

2 Çorba kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber


Soğanları soyup üstlerini kapak şeklinde kesin

Tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın

Havuçları temizleyip tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın

Fırını 180 dereceye ayarlayın

Soğanların içini dikkatlice çıkarın

Havucu sütle birlikte ezerek püre haline getirin

Tereyağı, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın

Hazırladığınız havuç kremasıyla soğanların içini doldurun ve kapaklarını kapatın

Yağlanmış tepsiye dizip, üzerini alüminyum kağıtla kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin

Soğanlar pişince fırından alıp, sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla