Yalnız Mesajı Göster

Bulgur Sarması

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgur Sarması



Malzeme

Miktar
Gram
Yapılışı

Asma yaprağı -
150-200
Yapraklar yıkanır,sapları alınırTencerede 4 su bardağı su kaynatılır,1 tatlı kaşığı tuz atılır,yaprakların yarısı salınır ve alt üst edilerek 3-4 dakika kadar kaynatılırKalan yapraklar da aynı şekilde haşlanır Yaprağın haşlama suyu 4 su bardağına tamamlanarak kaynatılır ve bulgur ilave edilerek suyunu çekinceye kadar pişirilirÜzerine nane,karabiber,kırmızıbiber, zeytinyağı,salça ve kalan tuz ilave edilerek karıştırılırHaşlanmış yaprağın ortasına hazırlanan içten konularak sarılırEzilmiş yoğurt ile servis yapılır
Malatya Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
320
Su 4 su bardağı
800
Nane 1 yemek kaşığı
1,5
Karabiber 1 tatlı kaşığı
2
Pul biber 2 tatlı kaşığı
4
Zeytinyağı 1/2 su bardağı
100
Salça 2 yemek kaşığı
20
Tuz 2 tatlı kaşığı
12
NOT
Yoğurt(süzme)
1 1/2 su bardağı
375
Çanakkale yöresinde özellikle bayramlarda yapılan bir yemektirSalamura Yaprak yapıldığında ,tuz miktarı azaltılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla