Konu
:
Bulgur Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Bulgur Sarması
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgur Sarması
Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı
Asma yaprağı -
150-200
Yapraklar yıkanır,sapları alınır
Tencerede 4 su bardağı su kaynatılır,1 tatlı kaşığı tuz atılır,yaprakların yarısı salınır ve alt üst edilerek 3-4 dakika kadar kaynatılır
Kalan yapraklar da aynı şekilde haşlanır
Yaprağın haşlama suyu 4 su bardağına tamamlanarak kaynatılır ve bulgur ilave edilerek suyunu çekinceye kadar pişirilir
Üzerine nane,karabiber,kırmızıbiber, zeytinyağı,salça ve kalan tuz ilave edilerek karıştırılır
Haşlanmış yaprağın ortasına hazırlanan içten konularak sarılır
Ezilmiş yoğurt ile servis yapılır
Malatya Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
320
Su 4 su bardağı
800
Nane 1 yemek kaşığı
1,5
Karabiber 1 tatlı kaşığı
2
Pul biber 2 tatlı kaşığı
4
Zeytinyağı 1/2 su bardağı
100
Salça 2 yemek kaşığı
20
Tuz 2 tatlı kaşığı
12
NOT
Yoğurt(süzme)
1 1/2 su bardağı
375
Çanakkale yöresinde özellikle bayramlarda yapılan bir yemektir
Salamura Yaprak yapıldığında ,tuz miktarı azaltılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul