Konu
:
Sıla Tarifi Zeytin Yagli Yaprak Sarmasi
Yalnız Mesajı Göster
Sıla Tarifi Zeytin Yagli Yaprak Sarmasi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sıla Tarifi Zeytin Yagli Yaprak Sarmasi
SILA Tarifi Zeytinyağlı Yaprak Sarma İçin Gerekli Malzemeler;
* 500 gr asma yaprağı
* 2 su bardağı dolmalık pirinç
* 1 çay bardağı zeytinyağı
*yarim cay bardagi sivi yag
* 1 tane soğan
*3- 4- adet domates
*2 tane patates
* yarim demet ten az maydonoz
* 1-2 tane limon
tuz, , nane
SILA Tarifi Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi;
Pirinci yıkayıp ılık suda ıslatalım ve 20 dakika bekletelim
Süzüp durulayalım
Derince bir kapa Domatesleri soyup kucuk kucuk kup seklinde dogranir, Soğanı soyup rendelenir
taze nane varsa ve -maydanozlari yikiyip ufak ufak dograyip kiyalim -yikanmis suzulmus pirincide ilave edelim bu karisima yarim cay bardagi siviyagin ve zeytinyagini bir limonun suyunu ,kuru naneyi - tuzu ilave edelir karistirin TADINA bakin salata gibi tadi olsun bu karisimi 10 dk bekletin
Patetesleri soyun kucuk parmaginizdan az kalinlikla Halka halka dograyin
ve tencerenin icine yanyana yerlestirin
Hazirladiginiz icle yapraklari sarin daire seklinde patates dosediginiz tencerenin icine yan yana yerlestirin
Sarilip tencereye yerlestirilen yaprak sarmalarinin ustune tencerenin genisligi kadar duz bir tabak yerlestirin ustune kalan yarim cay bardagi zeytin yagini dokun ve 1 tane limonu suyunu ilave edin tuz ilave edin
ve 1 su bardagi su ilave edin tabak hizasinda gelicektir
Tencereyi ocaka koyun ve tabagin ustune agirlik koyun 5-10 dk sonra kaynamaya basliyinca suyun tadina bakin limonu ve tuzunu kontrol edin ocagin atesini kisip tabagi ve agirligi kaldirin tencerenin kapagini kapayin kisik ateste 45 dk piser ve suyunu ceker (sayet suyu fazla ise tabagi yapraklarin ustune yerlestirin o suyu suzun )
Pistikten sonra Tencereyi ocagin ustunden alip 15 dk dinlendirin ve Tencereden buyuk Duz servis tabagini tencerenin agzina kapatin ve tencereyi cevirin zeytin yagli sarmalari kalip gibi cikar ve tencerenin dibindeki patatesleri tabagin cevresine yerlestiri
soguyunca servise hazir olur Limon dilimleriyle süsleyip servis yapalım
Afiyet olsun
not :Asma yapraklarini yikayin kaynar suda 3-4 dk kaynatip soguk suda durulayin suyunu suzdurun
Davetlerimde olmazsa olmazimdir Deneyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul