Konu
:
Sebzeli Enginar Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Enginar Dolması
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Enginar Dolması
Malzemeler
½ limonun suyu
4 enginar göbeği
1 küçük havuç
4 küçük brokoli çiçeği
Yaklaşık 12 taze fasulye (ayıklanmış ve 2,5 cm boyunda kesilmiş)
¼ küçük kabak (kazınıp halkalar halinde ince doğranmış)
Cevizli Sos
1 çorba kaşığı sirke (tercihen beyaz şarap sirkesi)
2 çorba kaşığı cevizyağı
Bir tutam tuz
Bir tutam beyaz biber
1 çorba kaşığı iri doğranmış ceviziçi
Hazırlanışı
Büyük bir tencereye 1 litre (yaklaşık 4 su bardağı) su koyup harlı ateşte bir taşım kaynatın
Kaynayınca limon suyunu ve enginar göbeklerini koyup ateşi kısarak enginarları iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin
Enginarlar pişerken öbür sebzeleri de ayrı ayrı suda haşlayıp (havuç ve brokoli çiçeklerinin her birini ikişer dakika, fasulye ve kabakları birer dakika), her birini ayrı ayrı süzerek soğuk suya tutun
Sonra yeniden bütün sularını süzdürüp bir kenara bırakın
Enginarlar pişince tencereyi ateşten alıp enginarları delikli bir kepçeyle süzgece aktararak iyice süzülmeye bırakın
Cevizli sosu hazırlamak için, küçük kaseye tuz ve sirkeyi koyup tuz eriyene kadar karıştırın
Cevizyağı beyazbiber ve doğranmış ceviziçini katıp yeniden iyice karıştırın
Havuç dilimleri, brokoli çiçekleri, taze fasulyeler ve kabak dilimlerini sosa katıp hafifçe karıştırın
Karışımı bir kaşıkla enginar göbeklerine doldurup servis yapın
Not: Harç olarak tarifte verilen sebzelerin yerine, hafif ateşte kızartılmış mantar, haşlanmış taze bezelye, dilimler halinde kesilip haşlanmış şalgam vb kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul