Konu
:
Vişneli Yaprak Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Yaprak Sarma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Yaprak Sarma
Malzemeler:
2 adet soğan
250gr
kıyma (tercihen dana-kuzu karışık)
4 yemek kaşığı pirinç
1 silme yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz akbiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kimyon
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
2 adet domates
250gr
kadar üzüm yaprağı
100gr
vişne kurusu
3 yemek kaşığı tereyağı
terbiyesi için:
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 limonun suyu
Yapılışı:
Soğanları ince yemeklik kıyıp tuzla ovun
Yeşillikleri ve domatesi ince doğrayın
Geniş bir kapta kıymayı ve baharatlarla birlikte karıştırıp yoğurun
Pirinci ve doğramış malzemeleri ekleyip karıştırın
Yarım çay bardağı su ilave edip karıştırarak harcı hazır hale getirin
Salamura ise suda beklettipiniz yapraklara yaklaşık 1er tatlı kaşığı harç koyup sarın ve çömlek veya çelik tencereye dizin
Dizerken ara sıra yıkanmış vişne kurularını serpiştirin
Tereyağı ve üzerini geçmeyecek kadar kaynar su ilavesiyle, kapağını kapatıp kısık ateşte yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin
Terbiye malzemelerini yarım su bardağından az suyu azar azar ialve ederek karışırıp sarmaların üzerine dökün
Bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul