Konu
:
Erikli Yavan Dolma
Yalnız Mesajı Göster
Erikli Yavan Dolma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erikli Yavan Dolma
Yarım kilo taze asma yaprağı 2 soğan
20 gr tereyağı
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı ekşi erik kurusu
1 çorba kaşığı reyhan otu
1
5 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
2 su bardağı su
Tuz, kara biber
Sosu için
2 soğan
1 kaşık salça
1 çorba kaşığı sıvıyağ
15 gr tereyağ
Erikli yavan dolma:
Asma yapraklarını kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp soğumaya bırakın
Bulguru bir kaba alın
Bir su bardağı su ile nemlendirin
İki soğanı ince doğrayıp bulgura ilave edin
Tereyağı, ayçiçeğ yağı, reyhan otu, salça ve baharatları ekleyip iyice karıştırın
Hazırladığınız karışımı asma yapraklarına paylaştırarak serçe parmağınızın kalınlığında sarın
Tencerenin alt kısmına asma yapraklarından serin
Üzerine dolmaları dizin
Her kat dolmanın arasına yumuşaması için birkaç dakika sıcak suda beklettiğiniz ekşi erikleri paylaştırın
Ayrı bir tavada ayçiçeği ile tereyağı ısıtın
Soğanları ince doğrayın
Salça ilave ederek pişirip, dolmaların üzerine dökün
Üzerine ısıya dayanıklı porselen bir tabak kapatın
Suyu ilave edip (tabağın yüzeyine çıkacak kadar) kısık ateşte pişirin
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul