Yalnız Mesajı Göster

Baklalı Sarma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklalı Sarma





Yarım kilo asma yaprağı
15 su bardağı kuru iç bakla
1 su bardağı buğday
1 su bardağı bulgur
4 soğan
15 gr tereyağı
1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Yarım kilo kuzu eti
1 çorba kaşığı domates salçası
1 domates
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı reyhan otu
Yarım su bardağı su
Tuz, kırmızı pul biber

Baklalı sarma:
Taze asma yapraklarını kaynar suda 12 dakika haşlayın
Baklaları sıcak suda haşlayıp yayvan bir kaba alın 2 soğanı ince piyaz şeklinde doğrayın Salça, reyhan otu, kırmızı pul biber, tuz, dereotu, bulgur ve buğdayı ekleyin Domatesi minik doğrayıp ilave edin

Haşlayıp suyunu süzdüğünüz asma yapraklarına hazırladığınız içi paylaştırarak kare şeklinde sarın
Tencerenin alt kısmına asma yapraklarını yayın Üzerlerine kuzu etlerini yerleştirin Sardığınız sarmaları etlerin üzerine dizin

Kalan iki soğanı ince doğrayıp tencereye alın Salça, su, tereyağı ve sıvıyağı ilave ederek sos elde edin Sosu dolmanın üzerine gezdirerek dökün Kısık ateşte pişirip sıcak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla