Konu
:
Baklalı Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Baklalı Sarma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklalı Sarma
Yarım kilo asma yaprağı
1
5 su bardağı kuru iç bakla
1 su bardağı buğday
1 su bardağı bulgur
4 soğan
15 gr tereyağı
1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Yarım kilo kuzu eti
1 çorba kaşığı domates salçası
1 domates
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı reyhan otu
Yarım su bardağı su
Tuz, kırmızı pul biber
Baklalı sarma:
Taze asma yapraklarını kaynar suda 12 dakika haşlayın
Baklaları sıcak suda haşlayıp yayvan bir kaba alın
2 soğanı ince piyaz şeklinde doğrayın
Salça, reyhan otu, kırmızı pul biber, tuz, dereotu, bulgur ve buğdayı ekleyin
Domatesi minik doğrayıp ilave edin
Haşlayıp suyunu süzdüğünüz asma yapraklarına hazırladığınız içi paylaştırarak kare şeklinde sarın
Tencerenin alt kısmına asma yapraklarını yayın
Üzerlerine kuzu etlerini yerleştirin
Sardığınız sarmaları etlerin üzerine dizin
Kalan iki soğanı ince doğrayıp tencereye alın
Salça, su, tereyağı ve sıvıyağı ilave ederek sos elde edin
Sosu dolmanın üzerine gezdirerek dökün
Kısık ateşte pişirip sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul