Konu
:
Zeytinyağlı Kabak Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Kabak Dolması
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Kabak Dolması
12 yuvarlak kabak
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı konserve mısır tanesi
Yarım su bardağı haşlanmış iç bezelye
3 çorba kaşığı kuşüzümü
2 soğan
2 kesmeşeker
Yarım limonun suyu
2 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşı ğı sızma zeytinyağı
1
5 su bardağı sıcak su
Tuz
Zeytinyağlı kabak dolması :
Kabakların üst kısmını kapak şeklinde kesip ayırın
Kabakların içini oyup çıkarın
Pirinci limonlu ve tuzlu ılık suda 30 dakika bekletin
Bol suyla yıkayıp süzün
Soğanları temizleyip ince kıyın
Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp soğanı soteleyin
Pirinci ekleyip kavurun
Yarım su bardağı sıcak su, mısır taneleri ve bezelyeleri ilave edip tavanın kapağını kapatın
Suyunu tamamen çekene kadar pişirin
Ocaktan alıp kuşüzümü, şeker, limon suyu ve tuzun yarısını ilave edip harmanlayın
Pirinçli harcı kabakların içine paylaştırıp üzerlerini ayırdığınız kapak şeklindeki kabaklarla kapatın
Dolmaları yayvan bir tencereye dizip üzerine kalan zeytinyağını gezdirin
Kalan sıcak su ve kalan tuzu ilave edip dolmaların üzerini porselen bir tabakla kapatın
Tencerenin kapağını kapatıp kabaklar yumuşayana kadar pişirin
Ocaktan alıp porselen tabağı çıkarın ve üzerine sızma zeytinyağı gezdirin
Tencerenin kapağını kapatıp soğumaya bırakın
Ilık yada soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul