Yalnız Mesajı Göster

Karalahanalı Tavuk Dolma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karalahanalı Tavuk Dolma





1 kg karalahana
6 tavuk budu
3 salçalık kırmızıbiber
3 soğan
200 gr ufalanmış beyazpeynir
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz

Tavuğun üzerine sürmek için
4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı domates salçası
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Karalahanalı tavuk dolma:
Karalahanaları temizleyip ince şerit şeklinde kıyın Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı ekleyin ve soteleyin Karalahanayı ekleyip karıştırarak 5-6 dakika pişirin Ocaktan alıp ılınmaya bırakın Peyniri ilave edip karıştırın

Keskin bir bıçağın ucuyla tavuk butlarının geniş kısmındaki kemiği çıkartıp, derin bir boşluk açın

Tavuğun üzerine sürmek için yoğurt, domates salçası, sıvıyağ, karabiber ve tuzu bir kaseye alıp karıştırın Karışımı tavuk butları nın içine ve üzerine sürün

Lahanalı karışımı tavukların içine paylaştırın Tavuk dolmalarını fırın tepsisine yerleştirinKalan sos ve sıcak suyu ilave edip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin Arada bir fırının kapağını açıp yemeğin suyundan kaşıkla alıp tavuğun üzerine gezdirin 20-25 dakika daha pişirip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla