Konu
:
Erikli Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Erikli Sarma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erikli Sarma
1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı yeşil erik
Yarım demet nane
250 gr taze asma yaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı
3 soğan
3 kesme şeker
1 limon suyu
Tuz, karabiber
Erikli sarma:
Buğdayı akşamdan ıslatıp yumuşayıncaya kadar haşlayın
Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın
Zeytinyağını ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun
Naneyi temizleyip kıyın
Buğday, şeker ve limon suyunu ilave edip harmanlayın
Ocaktan alıp nane, karabiber ve tuz ilave edin
Dört-beş eriği ayırıp diğerlerini rendeleyin ve iç malzemesine ekleyin
Yaprakları haşlayıp süzün
Hazırladığınız malzeme ile sarıp tencereye yerleştirin
Üzerini geçecek kadar su ilave edin
Ayırdığınız erikleri üzerine yerleştirin
Kısık ateşte 20 dakika pişirin
Soğuk olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul