Konu: Erikli Sarma
Yalnız Mesajı Göster

Erikli Sarma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Sarma





1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı yeşil erik
Yarım demet nane
250 gr taze asma yaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı
3 soğan
3 kesme şeker
1 limon suyu
Tuz, karabiber

Erikli sarma:
Buğdayı akşamdan ıslatıp yumuşayıncaya kadar haşlayın Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın Zeytinyağını ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun Naneyi temizleyip kıyın Buğday, şeker ve limon suyunu ilave edip harmanlayın Ocaktan alıp nane, karabiber ve tuz ilave edin

Dört-beş eriği ayırıp diğerlerini rendeleyin ve iç malzemesine ekleyin Yaprakları haşlayıp süzün Hazırladığınız malzeme ile sarıp tencereye yerleştirin Üzerini geçecek kadar su ilave edin Ayırdığınız erikleri üzerine yerleştirin Kısık ateşte 20 dakika pişirin Soğuk olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla