07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Salatası-1

1 orfoz kafası
2 havuç
2 orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
4-5 kokteyl zeytin
2 yeşil biber
4-5 kornişon turşu
3-4 haşlanmış karides veya midye
3-4 dal yeşil soğan
4-5 dal dereotu
Tuz, kırmızı pulbiber
Hardal sos için:
2 yumurta sarısı
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 kahve kaşığı toz hardal
Balık salatası:
Orfoz kafasını suda 15-20 dakika bekletin İkiye kesip bir tencereye alın Üzerine çıkacak kadar su ve bir tutam tuz ekleyin
Havuç, soğan ve sarımsakları temizleyip bütün olarak tencereye alın 20 dakika kaynatın Balık kafasını çıkarın Balık suyu soğuyunca sonradan kullanmak üzere dolaba kaldırın
Balık kafasındaki etleri ayıklayıp servis tabağına alın Yeşil biberleri kıyın Kornişon turşunun birini küp küp doğrayın Kalan kornişonları uzunlamasına dilimleyin Yeşil soğanların sap kısımlarını ve dereotunu kıyın Malzemeleri servis tabağına ekleyin Karidesleri ilave edin
Hardal sosu hazırlamak için; bir kasede yumurta sarısı, zeytinyağı, limon suyu ve toz hardalı çırpın Hazırladığınız sosu balık salatasının üzerine gezdirin Dilimlenmiş kornişon turşu ve limonla süsleyerek servis yapın
Şefin Yorumu :
Kefal, minakop, levrek, karagöz, kofana, kırlangıç, orfoz gibi balıklar balık salatası için uygundur Afiyet olsun
|
|
|