Konu
:
Soğanlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Soğanlı Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğanlı Pilav
Eğer bilmeyen yada denemeyenleriniz varsa Bu tarifide deneyin şiddetle tavsiye ediyorum
soğanla birlikte harika bir lezzet çıkıyor ortaya
2 bardak pirinç ( ARZUYA GÖRE )
1-2 yemek kaşığı terayağ / isteğe bağlı margarin yada sıvıyağ
3-4 soğan
et veya tavuk suyu / yada su ( aruzunuza göre ) ( SICAK OLMASINA DİKKAT EDİN )
1-2 damla limon
1 çimdik şeker
tuz
karabiber
Öncelikle soğanlarınızı ister rendeleyin siter küp küp doğrayın nasıl seviyorsanız
sonra
pirinci tuzlu sıcak suda 1 saat kadar bekletin sonra bol su ile yıkayın ve tencereye yağınızı koyup kızdırın soğanları kavurun soğanların rengi hafif kahverengimsi olunca pirinçleri ekleyin ve kavurun sonra üzerine su / et yada tavuk suyunu ekleyin tuzunu , karabiberini , bir çimdik şeker ve 1-2 damla kadar limon suynu ekleyinhafif karıştırın ve suyunu çekene kadar pişirin
altını kapatıp üzeini örtüp demlemeye bırakın
( demleme işlemi için kağıt havluda kullanılaiblir )
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul