Yalnız Mesajı Göster

Soğanlı Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanlı Pilav



Eğer bilmeyen yada denemeyenleriniz varsa Bu tarifide deneyin şiddetle tavsiye ediyorum soğanla birlikte harika bir lezzet çıkıyor ortaya

2 bardak pirinç ( ARZUYA GÖRE )
1-2 yemek kaşığı terayağ / isteğe bağlı margarin yada sıvıyağ
3-4 soğan
et veya tavuk suyu / yada su ( aruzunuza göre ) ( SICAK OLMASINA DİKKAT EDİN )
1-2 damla limon
1 çimdik şeker
tuz
karabiber


Öncelikle soğanlarınızı ister rendeleyin siter küp küp doğrayın nasıl seviyorsanız

sonra

pirinci tuzlu sıcak suda 1 saat kadar bekletin sonra bol su ile yıkayın ve tencereye yağınızı koyup kızdırın soğanları kavurun soğanların rengi hafif kahverengimsi olunca pirinçleri ekleyin ve kavurun sonra üzerine su / et yada tavuk suyunu ekleyin tuzunu , karabiberini , bir çimdik şeker ve 1-2 damla kadar limon suynu ekleyinhafif karıştırın ve suyunu çekene kadar pişirin altını kapatıp üzeini örtüp demlemeye bırakın ( demleme işlemi için kağıt havluda kullanılaiblir )

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla