Konu
:
Kuşbaşı Etli &Amp; Nohutlu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Kuşbaşı Etli &Amp; Nohutlu Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuşbaşı Etli &Amp; Nohutlu Pilav
Vazgeçilmez klasik tatlardan biri olan kuşbaşı etli ve nohutlu pilavı birde bizden deneyin
içindekiler
•1 su bardağı nohut
•300 gr kuşbaşı et
•1,5 su bardağı pirinç
•2 yemek kaşığı tereyağı
•3 su bardağı kaynamış su
•Tuz
•Dilerseniz süslemek için biraz doğranmış maydanoz
hazırlanışı
•Nohutu bir gece öncesinden tencereye alın, üzerini geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatın
Kaynattıktan sonra ateşi kapatıp sabaha kadar bekletin
•Ertesi gün nohutu ve eti bir tencereye alın, 2 su bardağı su ilave edip etler ve nohut yumuşayana kadar pişirin
•Pirinci ayıklayıp bol suda yıkayın, 20 dakika tuzlu ılık suda bekletin
Suyu berraklaşana kadar yıkayıp süzün
•Bir tavada tereyağını eritin
Pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurup ateşten alın
•Derin bir tencereye etleri ve nohutları yayın
Pirinci, suyu ve tuzu ilave edip bir taşım kaynatın
•Kaynayınca ateşi kısıp pirinçler suyu çekene kadar pişirin
Tencerenin dibinde hala bir miktar su kalacaktır
•Kapakla tencere arasına bir kağıt havlu koyarak demlendirin, geniş bir tabağa ters çevirerek servis yapın
•Dilerseniz Urfa yöresinde olduğu gibi tencerenin en altına ayrıca uzunlamasına dilimlenmiş ve yağda kızdırılmış havuçlar ekleyebilirsiniz
dır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul