Konu: Bulgur Aşı
Yalnız Mesajı Göster

Bulgur Aşı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgur Aşı



Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı

Nohut 1/4 su bardağı
45
Nohut yıkanır,akşamdan 1/2 su bardağı su ile ıslatılır ve ertesi gün 1 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanırTencereye yağ ve kuşbaşı et konur,orta ısılı ocakta ara sıra karıştırılarak etler suyunu çekinceye kadar kavrulur Diğer taraftan sebzeler yıkanır ve ayıklanırSoğan ve biber ince ince ,domates ve patates küçük küçük küp şeklinde doğranırEtler kavrulunca üzerine soğan,biber ve domates konur karıştırılırDaha sonra Nohut ve patates ilave edilerek biraz çevrilirSalça konur 2-3 defa karıştırılır,bulgur ilave edilerek biraz kavrulurBeş su bardağı sıcak su ve tuz dökülerek bulgur ve diğer malzemeler yumuşayıncaya kadar orta ısılı ateşte pişirilir
Su 6 su bardağı
1200
Margarin(erimiş) 4 yemek kaşığı
40
Kuşbaşı et-
200
Domates 1 orta boy
130
Soğan 1 küçük boy
50
Acı yeşil biber 2 orta boy
20
Patates 1 orta boy
100
Salça 1/2 yemek kaşığı
5
NOT
Malatya Pilavlık Bulgur
1 su bardağı
160
Afyon yöresinden alınan bu yemek,bir çok yörede de yapılamaktadırBekletilmeden yenmelidir,aksi halde suyunu çekebileceği için tekrar su ilave etmek gerekir
Tuz 1 tatlı kaşığı
6








Alıntı Yaparak Cevapla