Konu
:
Bulgur Aşı
Yalnız Mesajı Göster
Bulgur Aşı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgur Aşı
Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı
Nohut
1/4 su bardağı
45
Nohut yıkanır,akşamdan 1/2 su bardağı su ile ıslatılır ve ertesi gün 1 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanır
Tencereye yağ ve kuşbaşı et konur,orta ısılı ocakta ara sıra karıştırılarak etler suyunu çekinceye kadar kavrulur
Diğer taraftan sebzeler yıkanır ve ayıklanır
Soğan ve biber ince ince ,domates ve patates küçük küçük küp şeklinde doğranır
Etler kavrulunca üzerine soğan,biber ve domates konur karıştırılır
Daha sonra Nohut ve patates ilave edilerek biraz çevrilir
Salça konur 2-3 defa karıştırılır,bulgur ilave edilerek biraz kavrulur
Beş su bardağı sıcak su ve tuz dökülerek bulgur ve diğer malzemeler yumuşayıncaya kadar orta ısılı ateşte pişirilir
Su
6 su bardağı
1200
Margarin(erimiş)
4 yemek kaşığı
40
Kuşbaşı et
-
200
Domates
1 orta boy
130
Soğan
1 küçük boy
50
Acı yeşil biber
2 orta boy
20
Patates
1 orta boy
100
Salça
1/2 yemek kaşığı
5
NOT
Malatya Pilavlık Bulgur
1 su bardağı
160
Afyon yöresinden alınan bu yemek,bir çok yörede de yapılamaktadır
Bekletilmeden yenmelidir,aksi halde suyunu çekebileceği için tekrar su ilave etmek gerekir
Tuz
1 tatlı kaşığı
6
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul