Konu
:
Körili Ve Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Körili Ve Patlıcanlı Bulgur Pilavı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Körili Ve Patlıcanlı Bulgur Pilavı
4 kişilik
1 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı pilavlık bulgur
Köri
1 kemer patlıcanı
2 çarliston biber
1
5 su bardağı sıcak su
Ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Körili ve patlıcanlı bulgur pilavı: Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip
Patlıcanı küp şeklinde doğrayıp 10-15 dakika tuzlu suda bekletin
Suyunu süzüp iyice kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın
Kağıt havlu üzerine alarak bekletin
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun
Şerit doğranmış biberleri ekleyip soteleyin
Bulguru yıkayıp süzdükten sonra ilave edin ve birkaç dakika kavurun
Köri, karabiber ve tuzu ekleyin
Sıcak suyu ilave edip önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin
Suyunu çekmeye yakın kızarmış patlıcanları ekleyip karıştırın
Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul