Yalnız Mesajı Göster

Safranlı Pilav...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safranlı Pilav...



MALZEMELER
1,5 bardak Amerikan Pirinci
2 çorba kaşığı safran
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
1/2 demet dereotu
2 yemek kaşığı soya yağı
Yeterince tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye 2 kaşık soya yağını koyup pirinci ekleyin
Pirinçler tane tane oluncaya kadar kavurun
Safran, kuşüzümü, tuz ve barbunya fasulyesini ekleyin
Biraz kavrulduktan sonra 3 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın
Pilav suyunu çekince 20 dakika demlenmeye bırakın
Servis tabağına alıp üzerine karabiber serpiştirerek servis yapabilirsiniz



alinti

Alıntı Yaparak Cevapla