Konu
:
Baklalı Pilav-1
Yalnız Mesajı Göster
Baklalı Pilav-1
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklalı Pilav-1
2 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
Tuz
1 su bardağı iç bakla
2 çorba kışığı sarı üzüm
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Baklalı pilav:
Pirinci 20 dakika ılık tuzlu suda bekletin
Üzümleri de ayrı bir kasede ılık suyun içinde bekletin
İç baklaları bıçağın ucuyla çizip üzerine tuz serpiştirin
10 dakika bekletip hafifçe ovalayarak kabuklarını çıkartın
Soğanı soyup zardan ufak doğrayın
Pirinci akan suyun altında yıkayıp suyunu süzdürün
Tencerede zeytinyağını ısıtın
Soğanı ekleyip karıştırarak pembeleştirin
Pirinçleri ilave edip yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kavurun
Baklaları ekleyip 2 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin
Dereotunu, suyu süzülmüş üzümleri, tuzu ve 4 su bardağı sıcak suyu ekleyp hepsini birlikte karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın
Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin
Sıcak veya ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul