Konu
:
Ezogelin Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Ezogelin Pilavı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ezogelin Pilavı
1 su bardağı Osmancık pirinci
1 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
30 gr tereyağı
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 soğan
1 pırasa
2 domates
1 sivri biber
1 salçalık kırmızıbiber
3
5 su bardağı sıcak et suyu
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Ezogelin pilavı:
Bulgur ve pirinci yıkayıp suyunu süzün
Mercimeği bol suyla yıkayın
Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın ve süzün
Bir tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağını alıp ısıtın
Arpa şehriyeleri kavurun
İnce kıyılmış soğan, bulgur, Osmancık pirinci ve haşlanmış mercimeği ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha kavurun
İnce kıyılmış pırasa, ufak doğranmış domates ve biberi ilave edip kavurmaya devam edin
Et suyu, tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin
Ocaktan alıp ince kıyılmış maydanoz ve karabiberle tatlandırın
20 dakika demlendirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul