Yalnız Mesajı Göster

Ezogelin Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ezogelin Pilavı





1 su bardağı Osmancık pirinci
1 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
30 gr tereyağı
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 soğan
1 pırasa
2 domates
1 sivri biber
1 salçalık kırmızıbiber
35 su bardağı sıcak et suyu
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber

Ezogelin pilavı:
Bulgur ve pirinci yıkayıp suyunu süzün Mercimeği bol suyla yıkayın Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın ve süzün Bir tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağını alıp ısıtın Arpa şehriyeleri kavurun İnce kıyılmış soğan, bulgur, Osmancık pirinci ve haşlanmış mercimeği ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha kavurun İnce kıyılmış pırasa, ufak doğranmış domates ve biberi ilave edip kavurmaya devam edin Et suyu, tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin Ocaktan alıp ince kıyılmış maydanoz ve karabiberle tatlandırın 20 dakika demlendirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla