Konu
:
Tavuk Etli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Etli Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Etli Pilav
1 bütün tavuk
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı Antep fıstığı
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı mısır
Dereotu
Tavuk etli pilav:
Tavuğun derisini tamamen temizleyip parçalara ayırın
Tencereye alıp suda haşlayın
Pişmesine yakın bir tatlı kaşığı tuz ekleyin
Pirinci yıkayıp süzün
Bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı eritin
Pirinci tencereye ilave edin
Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar 5 dakika karıştırarak kavurun
Tavuk suyunu ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip kapağını kapatın
Kısık ateşte pişirin
Pişmesine yakın mısırları ilave edin
Haşladığınız tavuğun etlerini didikleyin
Tavuk etinin yarısını tencereye yayın
Antep fıstıklarının yarısını üzerine serpin
Pilavın yarısını fıstıkların üzerine yayın
Tavuk, fıstık ve pilav sıralamasına devam edin
Spatulayla pilavın üzerini düzeltin
Yüksek ateşte 3 dakika pişirin
Ocağı kısıp 10 dakika daha pişirin
Pilavı servis tabağına çevirin
Üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul