Konu
:
Milföy Kasesinde Patlıcanlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Milföy Kasesinde Patlıcanlı Pilav
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföy Kasesinde Patlıcanlı Pilav
3 çorba kaşığı margarin
6 büyük kare milföy hamuru
2 su bardağı pirinç
3
5 su bardağı sıcak su
1 patlıcan
1 domates
3-4 dal maydanoz
Tuz
Milföy kasesinde patlıcanlı pilav:
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletip bol su ile yıkayın
Patlıcanı alacalı soyup küp küp doğrayın
Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin yıkayın ve süzün
Domatesi soyup küçük küçük doğrayın
Margarini tencerede eritip patlıcanları kızartın
Domatesi ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra pirinci ilave edin
Tuz ve sıcak suyu ekleyin
Kısık ateşte suyunu çekinceye dek kapağı kapalı olarak pişirin
Kağıt havlu ile örtüp dinlendirin
Milföy hamurlarını küçük kaselere kenarları dışa taşacak şekilde yayın
Üzerlerini yağlı kağıtla örtüp birer avuç kuru fasulye doldurun
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında milföy hamurları hafif pembeleşinceye kadar pişirin
Kızaran hamurları fırından çıkarıp servis tabaklarına alın
Yağlı kağıtla kuru fasulyeleri alıp içlerine patlıcanlı pilavı paylaştırın
Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul