Yalnız Mesajı Göster

Arnavut Ciğeri...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arnavut Ciğeri...







Malzemeler:
  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri
  • 2 adet patates
  • 5-6 kaşık un
  • tuz
  • 1 adet kuru soğan 5-6 dal maydanoz
  • sumak
  • sıvıyağ (kızartmak için)


Yapılışı:[*]Patatesler soyulur,yıkanır, küp seklinde doğranır[*]Ciğer soğuk suda 3-4 kez yıkanır ve süzgeçte suyu iyice süzülür[*]Bu arada kızartma tenceresine sıvıyağı kızdırmak üzere koyun[*]Önce patatesleri kızartın[*]Sonra ciğerin yarısını unlayın , fazla unları silkeleyin ve kızgın yağın içine salın Arada karıştırın Dikkat edin ciğerleri iyice kurutmayın 2-3 kez karıştırdıktan sonra ciğerler kızarınca yağdan alın[*]Patates ve ciğerleri bir tabakta karıştırın[*]Soğanı piyazlık doğrayın Servis tabağının zeminine maydanoz ve sumakla döşeyin Üzerine patatesli ciğeri ilave edin Ciğerimiz servise hazır
(Yemekgunlugum'den) dır

Alıntı Yaparak Cevapla