Konu
:
Arnavut Ciğeri...
Yalnız Mesajı Göster
Arnavut Ciğeri...
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arnavut Ciğeri...
Malzemeler:
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri
2 adet patates
5-6 kaşık un
tuz
1 adet kuru soğan 5-6 dal maydanoz
sumak
sıvıyağ (kızartmak için)
Yapılışı:[*]Patatesler soyulur,yıkanır, küp seklinde doğranır
[*]Ciğer soğuk suda 3-4 kez yıkanır ve süzgeçte suyu iyice süzülür
[*]Bu arada kızartma tenceresine sıvıyağı kızdırmak üzere koyun
[*]Önce patatesleri kızartın
[*]Sonra ciğerin yarısını unlayın , fazla unları silkeleyin ve kızgın yağın içine salın
Arada karıştırın
Dikkat edin ciğerleri iyice kurutmayın
2-3 kez karıştırdıktan sonra ciğerler kızarınca yağdan alın
[*]Patates ve ciğerleri bir tabakta karıştırın
[*]Soğanı piyazlık doğrayın
Servis tabağının zeminine maydanoz ve sumakla döşeyin
Üzerine patatesli ciğeri ilave edin
Ciğerimiz servise hazır
(Yemekgunlugum'den) dır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul