Yalnız Mesajı Göster

Yağlı Köfte(Antep)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağlı Köfte(Antep)








Antepli kadınlar arasında çok popüler olan yağlı köfte,malzemeleri itibariyle kısıra,yapılışı açısından ise çiğ köfteye benzerBurada, iki ya da daha fazla sayıda bayan yan yana gelip muhabbeti koyulaştırırsa,içlerinden biri mutlaka''yağlı köfte yapsak da yesek'' derDiğerleri de zaten bu teklifi bekliyordurDerhal köfte yoğrulur,ayran yapılır,turşular çıkarılır,bir kaç bayan daha davet edilirArtık değmeyin keyiflerine

Yağlı köfte için malzemeleriki kişilik)
_2 su bardağı köftelik bulgur(burdaki adıyla simit),
_1 adet orta boy soğan(varsa taze soğan),
_4-5 diş sarımsak,
_15 yemek kaşığı biber salçası,
_Yarım limon+nar ekşisi,
_1 adet orta boy domates,
_Çeşitli baharatlar ve tuz,
_yarım demet maydonoz,
_yarım su bardağından biraz eksik zeytinyağı,
_Taze nane yaprakları

Yapılışı:Yuvarlak bir tepsiye,köftelik bulguru,ufacık doğradığınız soğan ve sarımsağı,salçayı,kabuğunu soyup birkaç parçaya böldüğünüz domatesi,yarım limon suyunu,dilediğiniz kadar nar ekşisini,baharatları ve tuzu koyup iyice karıştırınÇiğ köfte gibi yoğurmaya başlayın15-20 dk yoğurduktan sonra doğranmış maydonozu ilave edin ve hiç karıştırmadan, kızdırılmış zeytinyağı gezdirinİyice karıştırdıktan sonra, fotoğraftaki gibi, elinizde sıkarak köfte şekli verinTaze nane yaprakları,ayran ve tırşuyla servis edinAfiyet olsun
Uzun süre yoğrulduğu için, baharatların ve diğer malzemenin tadı birbirine karışıyorBu da, onu kısırdan daha cazip hale getiren bir özellik kanımca

Alıntı Yaparak Cevapla