Yalnız Mesajı Göster

Etli Güvec Tarifi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Güvec Tarifi




ETLİ GÜVEÇ tarifi
Malzemeler : (4 kişi için)
½ Kg Kuşbaşı Koyun Eti

10 adet ceviz büyüklüğünde Kuru Soğan
1 yemek kaşığı Yağ
2 orta büyüklükte Domates
3 tane Yeşil Biber
1 bardak Su
Kıyılmış Maydanoz
yeterince Tuz
Hazırlanışı :
Orta büyüklükte bir toprak güveç kullanılır
Güvecin en altına kuşbaşı etler sıralanır aralarına 10 tane kuru soğan serpiştirilir Domatesler halka halka doğranıp üzerlerine yerleştirilir Aralarına ortalarından yarılmış taze yeşil (bilgi yelpazesinet) biberler konur Tuz ilave edilir ve 1 bardak Su konur Kapağı kapatılarak orta hararette pişirilir
Kuzu etinden yapılırsa lezzetli olur Kuzu eti bulunmaz ise et önce kuşbaşı olarak kavrulur, sonra su ile pişirilip öyle konur

Alıntı Yaparak Cevapla