07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aya Köftesi..

Malzemeler
1 250 gr dövülmüş yağsız kara et,
2 2 su bardağı sıvı yağ,
3 2 su bardağı köftelik bulgur,
4 2 yemek kaşığı un,
5 1 tatlı kaşığı tuz,
6 1 su bardağı Urfa İsotu,
7 1 çay kaşığı karabiber,
8 Biraz tarçın
Hazırlanışı
Geniş bir tepsiye bulgur, et, tuz, kırmızıbiber, tar*çın, karabiber konur ve azar azar su vermek koşulu ile köfte kı*vamına gelinceye kadar karışım yoğrulur
Un eklenip yoğurmaya devam edilir Köfte tepsi* de bir tarafa alınır 
Ceviz büyüklüğünde köfteden parçalar koparılır iki aya (avuç) arasında ince ve yuvarlak bir şekil ve*rilerek, bütün karışım bu şekilde yuvarlak haline getirilir
Sıvı yağ bir tavaya alınarak ısıtılır Köfteler, yağda pem*beleşinceye kadar kızartılır Kızartılan köfteler bir tabağa alınarak,
Sıcak servis yapılır
|
|
|