Yalnız Mesajı Göster

İçli Köfte 1

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İçli Köfte 1



içi) Soğan 2 büyük boy
200
İçi:Soğan soyulur,yıkanır ince doğranarak yağ ile sararıncaya kadar kavrulurYağlı kıyma konur kavurmaya devam edilirKıyma kavrulunca tuz,kırmızı ve karabiber,köfte baharı ve kıyılmış ceviz ilave edilip karıştırılarak ateşten alınır ve soğumaya bırakılır Dışı:Bulgur geniş bir kaba konur,üzerine tuz,pulbiber atılır,ılık sudan azar azar dökülerek iyice yoğrulurBirbirin tutmaya başlayınca ,kıyma eklenip yoğrulur(tutması için bir yumurta akı ilave edilir)Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır,Yuvarlanır el hafif ıslatılarak ortası çukurlatırılırBaş ve işaret parmakları arasında döndürülüp hafif bastırılarak kenarları inceltilir(içi boşaltılmış yumurta kabuğu gibi)Önceden hazırlanan içten 1/2 yemek kaşığı kadar konup düzgün bir şekilde kapatılırKızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılırSıcak olarak servis yapılır
Tereyağı yada margarin(erimiş) 3 yemek kaşığı
30
Yağlı koyun kıyması 1 1/4 su bardağı
250
Tuz 1 tatlı kaşığı 6
6
Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı
1
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı
1
Köfte baharı 1/2 tatlı kaşığı
1
Ceviz içi 1 su bardağı
100
Dışı

NOT
Malatya Çiğ köftelik bulgur
4 su bardağı
640
Tarif Şanlıurfa'dan alınmıştırdoğu ve Güney doğu Anadolu Bölgesinde yaygın olarak yapılırAncak günümüzde her yörede yapılmaktadırKöfte yapmayı yeni öğrenenler dışına bir yumurta akı ilave edebilirlerKöfteler haşlanarak da pişirilebilir
Tuz 1 tatlı kaşığı
6

Pul biber 1 tatlı kaşığı
2

Ilık su 1 1/2-2 su bardağı
300-400


Yağsız koyun kıyması 1 1/4 su bardağı250 Zeytinyağı(kızartmak için) 2 su bardağı400 afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla