Konu
:
İçli Köfte 1
Yalnız Mesajı Göster
İçli Köfte 1
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İçli Köfte 1
içi) Soğan 2 büyük boy
200
İçi:Soğan soyulur,yıkanır ince doğranarak yağ ile sararıncaya kadar kavrulur
Yağlı kıyma konur kavurmaya devam edilir
Kıyma kavrulunca tuz,kırmızı ve karabiber,köfte baharı ve kıyılmış ceviz ilave edilip karıştırılarak ateşten alınır ve soğumaya bırakılır
Dışı:Bulgur geniş bir kaba konur,üzerine tuz,pulbiber atılır,ılık sudan azar azar dökülerek iyice yoğrulur
Birbirin tutmaya başlayınca ,kıyma eklenip yoğrulur(tutması için bir yumurta akı ilave edilir)
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır,Yuvarlanır el hafif ıslatılarak ortası çukurlatırılır
Baş ve işaret parmakları arasında döndürülüp hafif bastırılarak kenarları inceltilir
(içi boşaltılmış yumurta kabuğu gibi)
Önceden hazırlanan içten 1/2 yemek kaşığı kadar konup düzgün bir şekilde kapatılır
Kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır
Sıcak olarak servis yapılır
Tereyağı yada margarin(erimiş) 3 yemek kaşığı
30
Yağlı koyun kıyması 1 1/4 su bardağı
250
Tuz 1 tatlı kaşığı 6
6
Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı
1
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı
1
Köfte baharı 1/2 tatlı kaşığı
1
Ceviz içi 1 su bardağı
100
Dışı
NOT
Malatya Çiğ köftelik bulgur
4 su bardağı
640
Tarif Şanlıurfa'dan alınmıştır
doğu ve Güney doğu Anadolu Bölgesinde yaygın olarak yapılır
Ancak günümüzde her yörede yapılmaktadır
Köfte yapmayı yeni öğrenenler dışına bir yumurta akı ilave edebilirler
Köfteler haşlanarak da pişirilebilir
Tuz 1 tatlı kaşığı
6
Pul biber 1 tatlı kaşığı
2
Ilık su 1 1/2-2 su bardağı
300-400
Yağsız koyun kıyması 1 1/4 su bardağı250 Zeytinyağı(kızartmak için) 2 su bardağı400 afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul