Konu
:
Yoğurtlu Et...
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Et...
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Et...
Malzemeler:
1,5 kg dana eti(sokum kısmından)
2 yemek kaşığı tereyağı
Sızma zeytinyağı
Karabiber
Kekik
Sosu için
1 kg süzme yoğurt
3 yemek kaşığı un
2 yumurta
½ bardak et suyu
Yapılışı:
1,5 kg kuşbaşı dana eti bol su ile yıkanır
Ardından düdüklü tencereye konularak 1 tatlı kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı kadar sızma zeytinyağı, 1yemek kaşığı dağ kekiği ve karabiber konularak üzerine 2 bardağa yakın sıcak su konularak ortalama 30 dakika kadar pişirilir
Buharı çıkınca ocak ateşi kısılmalıdır
Yoğurtlu etin meyanesi için; bir kaba, 1 kg süzme yoğurt, 2 yumurta, dolu dolu 3 kaşık un, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek çırpılır
Etler piştikten sonra suyundan kaşık yardımı ile süzülerek teflon tencereye alınır
Etlerden elde edilen et suyundan 2,5 kepçe alınıp yoğurtlu meyaneye karıştırılır
Teflon tenceredeki etlere 2 yemek kaşığı tereyağı eklenerek orta ocak ateşinde kavrulur
Etler görünmeyecek şekilde hazırlanan yoğurtlu meyane üzerine dökülerek orta ocak ateşinde yoğurt gözgöz olana kadar bekletilir
Ortalama bunun süresi 3 dakikadır
Ardından ocak ateşi kısılarak kapak ile üstü örtülerek dinlenmeye bırakılır
5 dakika kadar dinlenen etlerimiz ocak ateşinden alınır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul