Konu
:
Tavuk Dalyan Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Dalyan Köfte
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Dalyan Köfte
diği kadar galeta unu
İç harcı için:
1 yumurta akı
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
Sosu için:
Domates
3-4 diş sarmısak
kekik, tuz, karabiber, fesleğen
zeytinyağı
Tarifin Hazırlanışı
Karıştırma kabına tavuk kıymasını alın
Üzerine yumurta sarısı, tuz, karabiber ve galeta unu ilave ederek yoğurun
Köfteyi fırın tepsisine alın ve uzun olarak şekil verin
Elinizle köftenin ortasını açın
İç harcı için kabak ve havucu haşlayın
Haşladıktan sonra küp olarak kesin
Bir karıştırma kabına alın
Üzerine kırmızı biber fesleğen ilave edip karıştırın
Köftenin ortasına iç harçtan koyun
Tekrar köfte ile kapatıp şekil verin
Üzerine yumurta sürün
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Sosu için parçalayıcıya domatesi ekleyip parçalayıcıdan geçirin
Tavaya domatesi alın
Üzerine sarımsak, kekik, tuz ve karabiber ilave edip bir sos elde edin
Servis tabağına domates sosunu dökün
Sosun üzerine sebzeli tavuk dalyan köfteyi dilimleyerek servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul