Konu
:
Armut Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Armut Köfte
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armut Köfte
MALZEMELER
500gr
içli köftelik bulgur
2 adet yumurta
2 avuç un
Haşlamak için 3 lt kaynar su
Kızartmak için 100-150 gr tereyağı
İÇ MALZEME
500 gr
tavuk kıyması
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuk kıymasını bir tencereye alıp suyunu çekip bırakana kadar kavurun
Kıyma suyunu çekmeye yakın ince doğranmış soğan, tuz, biber, salçayı ve ocaktan almaya yakın kekik ilave edip soğumaya bırakın
İçi buzdolabında tutarak dondurabilir ya da birkaç saat önceden hazırlayabilirsiniz
Diğer yandan içli köftelik bulguru nemlenecek kadar az bir suyla ıslatın
(oda sıcaklığında su)Tuzu, unu, ve yumurtayı ilave edip ara sıra elinizi ıslatarak yoğurun
(fazla sulu olmamasına dikkat edin köftenin açılması zor olur ve dağılabilir
) Elinizle açtığınızda açılacak kıvama gelene kadar
Yoğurduğunuz köfteden cevizden az büyük parçalar alıp avcunuzun içinde tutarak diğer parmaklarınızla havuz şeklinde açın
Kıymalı harcı açtığınız köftelerin içine doldurup yavaşça büzerek kapatın ve armut şekli şekli vermeye çalışın
Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın
Derince bir tencerede kaynayan suya tuz ilave ederek köfteleri tek tek kaynayan suya bırakın
Kaynamaya başladıktan yaklaşık10 dk
sonra kadar köfte leri delikli bir kepçeyle bir süzgece alın
Daha sonra geniş bir tavada eriyen tereyağında arkalı önlü çevirerek yağlayın
Nane yapraklarından saplı şekilde kopararak köftelerin tepesine batırıp armut görüntüsünü tamamlayın
Sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul