Konu
:
Milföylü Orman Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Orman Kebabı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Orman Kebabı
Malzemeler :
300 - 400 gr kuzu kuşbaşı eti
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
6 adet dondurulmuş milföy hamuru
Tuz karabiber kekik pul biber
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı :
Zeytinyağı ve eti sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun
Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip 5 dakika daha kavurunbir çay bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
Küp küp doğranmış havuç ve patatesi ete ekleyip bir çay bardağı su daha ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
Bezelye ve baharatları da ekleyip 5 dakika daha pişirin ve ateşten alın
Oda sıcaklığında yumuşamış milföy hamurlarının üçünü ayrı ve diğer üçünü de ayrı ayrı yoğurun
Her ikisini de 25 cm çapında yuvarlak olacak şekilde açın
25 cm lik bir fırın kabını yağlayıp hamurlardan birini alın ve kenarlarını hafif yukarı yükselterek yerleştirin
Ilık haldeki et yemeğini hamurun üzerine aktarın ve üzerine diğer hamuru alıp kenarlarını alttaki hamurun uçlarına bastırarak birleştirin
Yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirin (ortalama 40-50 dakika)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul