Yalnız Mesajı Göster

Hamura Sarılı Mantarlı Et

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamura Sarılı Mantarlı Et





4 parça antrikot
400 gr kestane mantarı
1 soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
100 ml krema
2 yemek kaşığı taze kekik
Tuz
Karabiber

Hamur için
280 gr un
125 gr soğuk tereyağı
1 tutam tuz
100 ml soğuk su

üzeri için
1 yumurta
Haşhaş tohumu

Hamura sarılı mantarlı et:
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun İnce doğranmış mantarları ekleyip soteleyin Tuz ve karabiber ile tatlandırın Kremayı ilave ederek yüksek ateşte 1-2 dakika daha pişirin Taze kekiği ekleyip soğumaya bırakın

Antrikotları az yağ ilavesi ile yüksek ateşte önlü arkalı pişirin

Un, küp şeklinde doğranmış tereyağı ve tuzu mutfak robotunda ekmek kırıntısı görüntüsünü alıncaya kadar karıştırın Suyu ilave edip karıştırın ve robottan alarak poşete sararak 1 saat buzdolabında soğutun

Hamuru 4 parçaya ayırın ve hafif unlanmış zeminde merdane ile açın Etlerin üzerlerine mantarlı karışımı paylaştırın Etleri, açtığınız hamurların içlerine yerleştirip bohça şeklinde kapatın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp üzerlerine haşhaş tohumu serpiştirin 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla