Konu
:
Hamura Sarılı Mantarlı Et
Yalnız Mesajı Göster
Hamura Sarılı Mantarlı Et
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamura Sarılı Mantarlı Et
4 parça antrikot
400 gr kestane mantarı
1 soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
100 ml krema
2 yemek kaşığı taze kekik
Tuz
Karabiber
Hamur için
280 gr un
125 gr soğuk tereyağı
1 tutam tuz
100 ml soğuk su
üzeri için
1 yumurta
Haşhaş tohumu
Hamura sarılı mantarlı et:
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun
İnce doğranmış mantarları ekleyip soteleyin
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Kremayı ilave ederek yüksek ateşte 1-2 dakika daha pişirin
Taze kekiği ekleyip soğumaya bırakın
Antrikotları az yağ ilavesi ile yüksek ateşte önlü arkalı pişirin
Un, küp şeklinde doğranmış tereyağı ve tuzu mutfak robotunda ekmek kırıntısı görüntüsünü alıncaya kadar karıştırın
Suyu ilave edip karıştırın ve robottan alarak poşete sararak 1 saat buzdolabında soğutun
Hamuru 4 parçaya ayırın ve hafif unlanmış zeminde merdane ile açın
Etlerin üzerlerine mantarlı karışımı paylaştırın
Etleri, açtığınız hamurların içlerine yerleştirip bohça şeklinde kapatın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin
üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp üzerlerine haşhaş tohumu serpiştirin
190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul