Konu
:
Terbiyeli Yahni
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Yahni
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Yahni
500 gr kuzu eti
2 defne yaprağı
1 havuç
250 gr arpacık soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı et suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
Terbiyesi için
1 limonun suyu
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Terbiyeli yahni:
Kuşbaşı şeklinde doğranmış kuzu etini tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve defne yapraklarını ilave edin
Havucu doğrayıp tencereye ilave edin
1 saat kadar orta ateşte pişirin
Diğer tarafta arpacık soğanlarını tereyağı ile tavada soteleyin
Etlere ilave edip 3-4 dakika kavurun
Haşlama suyundan 2 su bardağı kadar et suyunu ilave edin
Nohutları ekleyin
Ocaktan almaya yakın yumurta sarısı, nişasta ve limon suyunu karıştırıp yavaş yavaş tencereye ilave edin
Kesilmemesi için hızlı bir şekilde karıştırıp ocaktan alın
Tuz ve karabiberle tatlandırın
üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul