Yalnız Mesajı Göster

Erikli Ve Cevizli Kuzu Eti

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Ve Cevizli Kuzu Eti





8 kuzu incik (buttan)
700 gr erik kurusu
1 soğan
1 havuç
1 kereviz
1 pırasa
1 su bardağı su
25 yemek kaşığı salça
Garnitür için
15 patlıcan
700 ml süt
200 gr tereyağı
150 gr un
Biberiye
200 gr ceviz içi
Muskat

Erikli ve cevizli kuzu eti:
İncikleri geniş bir tencereye alın Soğan, havuç, kereviz ve pırasayı ekleyin Salça ve suyu ilave edip 25 saat kaynatın Soğuyunca kemiklerinden ayırın Ufak parçalara bölün

Tencerede kalan sos koyulaşıncaya kadar kaynatın Haşlanan etlere taze çekilmiş ceviz içi ilave edip kalıplara doldurun
Kuru erikleri suda haşlayın Çekirdeklerini çıkartıp çatalla ezerek püre haline getirin Spatulayla kalıplara yerleştirdiğiniz etlerin üzerine sürün

Patlıcanları fırın ızgarasında kızartın Çekirdeklerini ayıklayın ve kabuklarını soyun Bir tencerede tereyağını eritip yavaş yavaş unu sonra sütü ilave edip sürekli karıştırın Muskat, tuz ve karabiberle tatlandırın Servis tabağına yerleştirin Üzerine kuzu incikleri ilave edip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla