Konu
:
Erikli Ve Cevizli Kuzu Eti
Yalnız Mesajı Göster
Erikli Ve Cevizli Kuzu Eti
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erikli Ve Cevizli Kuzu Eti
8 kuzu incik (buttan)
700 gr erik kurusu
1 soğan
1 havuç
1 kereviz
1 pırasa
1 su bardağı su
2
5 yemek kaşığı salça
Garnitür için
15 patlıcan
700 ml süt
200 gr tereyağı
150 gr un
Biberiye
200 gr ceviz içi
Muskat
Erikli ve cevizli kuzu eti:
İncikleri geniş bir tencereye alın
Soğan, havuç, kereviz ve pırasayı ekleyin
Salça ve suyu ilave edip 2
5 saat kaynatın
Soğuyunca kemiklerinden ayırın
Ufak parçalara bölün
Tencerede kalan sos koyulaşıncaya kadar kaynatın
Haşlanan etlere taze çekilmiş ceviz içi ilave edip kalıplara doldurun
Kuru erikleri suda haşlayın
Çekirdeklerini çıkartıp çatalla ezerek püre haline getirin
Spatulayla kalıplara yerleştirdiğiniz etlerin üzerine sürün
Patlıcanları fırın ızgarasında kızartın
Çekirdeklerini ayıklayın ve kabuklarını soyun
Bir tencerede tereyağını eritip yavaş yavaş unu sonra sütü ilave edip sürekli karıştırın
Muskat, tuz ve karabiberle tatlandırın
Servis tabağına yerleştirin
Üzerine kuzu incikleri ilave edip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul