Yalnız Mesajı Göster

Buğu Pirzolası Patatesli

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğu Pirzolası Patatesli





1 kg koyun pirzolası
1-2 yemek kaşığı bitkisel yağ
3 adet küçük soğan
2 orta boy domates veya 1 yemek kaşığı salça
3-4 orta boy patates
1 demet dereotu
1/ 2 bardak su
Tuz- karabiber

İki kuplu, dibi düz bir tencereye yağı gezdirip pirzolaları sıralayınDomateslerin kabuklarını, çekirdeklerini çıkartıp fındık büyüklüğünde,soğanları yarım ay biçiminde,patatesleri yuvarlak dilimler halinde doğrayınDereotunu ince ince kıyın
Hazırlanan sebzeleri pirzolaların üzerine yerleştirinYeterince tuz ve karabiber serpinYarım bardak su ekleyin
Ağzını sıkıca kapatınNormal bir tencerede pişirirken kapağın kenarını hamurla sıvayın ve üzerine bir ağırlık koyun
Kısık ateşte 1,5 saat pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla