Konu
:
Kaşarli Hindi Budu
Yalnız Mesajı Göster
Kaşarli Hindi Budu
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaşarli Hindi Budu
4 adet açılmış hindi budu
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
2 tane haşlanmış havuç
1 adet haşlanmış patates
100 gram ince doğranmiş mantar
1 soğan(yemeklik doğranmiş)
8 dilim kaşar
2 kaşık tereyağı
tuz
karabiber
Açılmış hindi butlarını kızdırılmış tereyağına atarak alt-üst edip pembe renkte pişirilir
Pişirilen hindi butları fırın kabına alınır
Tavada kalan yağa soğan ve mantar konulup sotelenir
Buna kaşar hariç diğer malzemeler de konulup sotelenmeye devam edilir
Sotelenme işlemi brkaç dakika sürmelidir
Tavadaki malzemeler fırın kabına alınmış hindi butlarını üzerine eşit şekilde dağıtılır
Her buda 2 kaşar olmak üzere,butun üzerindeki malzemeler kaşarla kapatılır
200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir
Tereyağlı sade pilavla sıcak servis yapılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul