07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rodos Köftesi

1 kg köftelik kıyma (orta yağlı, 2 kere çekilmiş)
5-6 adet kuru soğan (rendelenmiş)
3 yemek kaşığı un
2 yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 demet ince kıyılmış maydonoz
Tuz, karabiber, kimyon
Kızartmak için un ve sıvıyağ
Kıyma, yumurta, zeytinyağı, soğan, maydonoz, un, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp yoğurarak köfte harcını hazırlayın
Yumurta büyüklüğünde toplar yapıp una bulayın ve bir süre bekletip kızgın yağda kızartın, fazla yağını kağıt havlu ile alın
Değişik bir lezzet katmak isterseniz köfte harcına 2-3 diş ezilmiş sarımsak da ekleyebilirsiniz
|
|
|