Konu
:
Yufkada Rosto Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Yufkada Rosto Sarması
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkada Rosto Sarması
1 kg rostoluk et
2 hazır yufka
1 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı acı sos
1 çorba kaşığı susam
Yufkada rosto sarması:
Rostonun her tarafına fırçayla acı sos sürün
Büyük bir tavaya alıp 4-5 dakika çevirerek kızartın
Rostoyu düdüklü tencereye alıp pişirin ve suyunu süzün
Yumurtanın sarısını akından Ayrı kaplara ayırıp çırpın
Yumurta akını sıvıyağla çırpın
Yufkalardan birini düz bin zemine serin
Üzerine sıvıyağ ile çırpılmış yumurta akınının yarısını sürün
‹kinci yufkayı üzerine serip kalan yumurta akını sürün
Rostoyu yufkaya sarıp artan yufkaları kesin
Kat yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Dilimleyip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul