Yalnız Mesajı Göster

Etli Ve Ayvalı Yahni

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Ve Ayvalı Yahni





750 gr kaburga parça et
1 çorba kaşığı limon suyu
4 patates
2 ayva
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
40 gr tereyağı
15 arpacık soğan
4~5 diş sarımsak
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tozşeker
Birkaç dal maydanoz
Tuz
karabiber

Etli ve ayvalı yahni:
Eti yıkayıp kağıt havlu üzerine alın ve süzülmeye bırakın Ayvaları ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin
İnce dilimlere kesip kararmaması için limonlu suda bekletin Patatesleri soyup ayva gibi dilimleyin ve limonlu suda bekletin
Arpacık soğanları soyun Sarımsakları soyup ezin

Yağı tencerede eritin Et ve limon suyunu ilave edip et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin Arpacık soğanları ve sarımsakları
ekleyip soteleyin Sıcak su, domates ve biber salçalarını ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin

Süzülmüş ayva, patates, şeker,tarçın, tuz ve karabiber ekleyip sebzeler ve et iyice yumuşayana kadar pişirin Ocaktan
alıp maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla