Konu
:
Etli Ve Ayvalı Yahni
Yalnız Mesajı Göster
Etli Ve Ayvalı Yahni
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Ve Ayvalı Yahni
750 gr kaburga parça et
1 çorba kaşığı limon suyu
4 patates
2 ayva
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
40 gr tereyağı
15 arpacık soğan
4~5 diş sarımsak
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tozşeker
Birkaç dal maydanoz
Tuz
karabiber
Etli ve ayvalı yahni:
Eti yıkayıp kağıt havlu üzerine alın ve süzülmeye bırakın
Ayvaları ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin
İnce dilimlere kesip kararmaması için limonlu suda bekletin
Patatesleri soyup ayva gibi dilimleyin ve limonlu suda bekletin
Arpacık soğanları soyun
Sarımsakları soyup ezin
Yağı tencerede eritin
Et ve limon suyunu ilave edip et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin
Arpacık soğanları ve sarımsakları
ekleyip soteleyin
Sıcak su, domates ve biber salçalarını ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin
Süzülmüş ayva, patates, şeker,tarçın, tuz ve karabiber ekleyip sebzeler ve et iyice yumuşayana kadar pişirin
Ocaktan
alıp maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul