Konu
:
Fırında Kayısılı Kuzu Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Kayısılı Kuzu Sarma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Kayısılı Kuzu Sarma
600 gr kuzu bonfile
20~25 kuru kayısı
1 su bardağı beyaz şarap (veya hazır kayısı suyu)
6 dal maydanoz
2 dal taze nane
100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi
75 gr tereyağı
1 kase sade pilav
tuz
karabiber
Marinat için
Yarım su bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
2 soğan
Fırında kayısılı kuzu sarma:
Etleri iki parmak eninde uzun şerit şeklinde kesin
Sarımsak ve soğanları soyup rendeleyin
Zeytinyağı, sarımsak ve soğanı çukur bir kaba alıp etleri ilave edin
Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin
Kayısıları yıkayıp
bir kaseye alın
Şarabı (veya kayısı suyunu) ekleyip 30 dakika bekletin
Kayısıları süzüp suyunu ayırın
Maydanoz ve naneyi temizleyip yapraklarını ayırın
Maydanoz ve nane yapraklarını robotta ezin
Peynir, limon kabuğu,
ekmek içi, tuz ve karabiberi ekleyip püre haline gelene kadar ezin
Etleri süzüp peynirli karışıma bulayın ve rulo şeklinde sarın
Rulo etleri ikişer ikişer aralarına birer kayısı ilave ederek şişlere geçirin
Tereyağını teşon tavada eritip şişleri sık sık çevirerek rengi dönene kadar kızartın
Etleri yağlanmış fırın tepsisine
yerleştirin
Üzerine kayısıları beklettiğiniz ve ayırdığınız şarabı (veya kayısı suyunu) gezdirip 180 dereceli fırında 6-7 dakika sık sık çevirerek pişirin
Sade pilav ile sıcak servis yapın
Kuzu etini sotelerken birkaç damla (isteğe göre bir çay kaşığı veya tatlı kaşığı da olabilir) limon suyu ilave edin
Limon suyu etin kararmasını önleyip pembe rengini korurken, daha yumuşak pişmesini sağlar
Sirke de limon suyu
yerine ete ilave edilebilir
Tuz ise et yemeklerine daima ocaktan almadan 1-2 dakika önce ilave edilmeli
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul