Yalnız Mesajı Göster

Fırında Kayısılı Kuzu Sarma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kayısılı Kuzu Sarma





600 gr kuzu bonfile
20~25 kuru kayısı
1 su bardağı beyaz şarap (veya hazır kayısı suyu)
6 dal maydanoz
2 dal taze nane
100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi
75 gr tereyağı
1 kase sade pilav
tuz
karabiber

Marinat için
Yarım su bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
2 soğan

Fırında kayısılı kuzu sarma:
Etleri iki parmak eninde uzun şerit şeklinde kesin Sarımsak ve soğanları soyup rendeleyin Zeytinyağı, sarımsak ve soğanı çukur bir kaba alıp etleri ilave edin Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin Kayısıları yıkayıp
bir kaseye alın Şarabı (veya kayısı suyunu) ekleyip 30 dakika bekletin Kayısıları süzüp suyunu ayırın

Maydanoz ve naneyi temizleyip yapraklarını ayırın Maydanoz ve nane yapraklarını robotta ezin Peynir, limon kabuğu,
ekmek içi, tuz ve karabiberi ekleyip püre haline gelene kadar ezin

Etleri süzüp peynirli karışıma bulayın ve rulo şeklinde sarın Rulo etleri ikişer ikişer aralarına birer kayısı ilave ederek şişlere geçirin Tereyağını teşon tavada eritip şişleri sık sık çevirerek rengi dönene kadar kızartın Etleri yağlanmış fırın tepsisine
yerleştirin

Üzerine kayısıları beklettiğiniz ve ayırdığınız şarabı (veya kayısı suyunu) gezdirip 180 dereceli fırında 6-7 dakika sık sık çevirerek pişirin Sade pilav ile sıcak servis yapın

Kuzu etini sotelerken birkaç damla (isteğe göre bir çay kaşığı veya tatlı kaşığı da olabilir) limon suyu ilave edin
Limon suyu etin kararmasını önleyip pembe rengini korurken, daha yumuşak pişmesini sağlar Sirke de limon suyu
yerine ete ilave edilebilir

Tuz ise et yemeklerine daima ocaktan almadan 1-2 dakika önce ilave edilmeli

Alıntı Yaparak Cevapla