Konu
:
Fırında Patatesli Bahçe Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Patatesli Bahçe Kebabı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Patatesli Bahçe Kebabı
600 gr kuzu kol eti (küçük parçalara kesilmiş)
500 gr bezelye
3 soğan
2 havuç
3 domates
2 taze soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz
karabiber
Üzeri için
1 kg patates
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
15 gr tereyağı
Tuz
Fırında patatesli bahçe kebabı:
Bezelyeyi ayıklayın
Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın
Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın
Soğanları temizleyip kıyın
Taze soğanları temizleyip doğrayın
Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın
Soğanı ekleyip soteleyin
Et ve limon suyunu ilave edip et suyunu bırakıp çekene kadar devamlı karıştırarak pişirin
Havucu ekleyip karıştırın
Domates, salça ve bezelyeyi ilave edip 5 dakika pişirin
Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın
Et ve bezelyeleri yumuşayana kadar pişirin
Taze soğan, karabiber ve tuzu ekleyip tatlandırın
Ocaktan alın
Patatesleri kabuğu ile haşlayın
Kabuklarını soyup tencereye alın
Yumurta, tuz, muskat, un, süt ve peyniri ekleyip ezin ve püre haline getirin
Pürenin üçte birini yağlanmış fırın kalıbının dibine bir parmak kalınlığında yayın
Üzerine etli bezelyeyi ilave edin
Kalan püreyi sıkma torbasına alıp bezelyenin üzerine sıkın
Tereyağını küçük doğrayıp üzerine serpiştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Kuzu etini pişirmeden önce marine edin
Tavada veya rosto olarak pişirecekseniz eti zeytinyağı, kekik, sarımsak ve balsamik sirkede 30 dakika bekletin
Tencere yemeği yapacaksanız eti kırmızı şarap, defneyaprağı ve aromatik otlarla hazırlanmış marinatta bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul