07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Otlu Bonfile

4 parça bonfile
10 dal taze kekik
1 çorba kaşığı kapari
Yarım su bardağı kemik suyu
Yarım su bardağı beyaz şarap
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı tane kırmızıbiber
1 çorba kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytin
1 soğan
5 diş ezilmiş sarımsak
Bir kaç taze biberiye dalı
Tuz
karabiber
Otlu bonfile:
Soğanı soyup kalın halkalar şeklinde dilimleyin Kemik suyu, zeytinyağı, şarap, 7 dal taze kekik, taze biberiye, soğan, sarımsak, hardal, zeytin, kapari, tane kırmızıbiber, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın
Etleri hazırladığınız marinata bulayın ve üzerini folyo ile kapatıp buz dolabında 12 saat bekletin
Etleri marinattan delikli kepçe ile alıp ızgara veya mangalda iki taraflı pişirin Marinat sosunu tencereye alıp
10 dakika pişirin Süzüp sıcak muhafaza edin
Eti servis tabağına alıp üzerine sıcak marinat sosu gezdirin Ayırdığınız kekik dallarıyla süsleyip servis yapın
|
|
|