07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dana Pirzola-1

300 gr dana pirzola
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı demiglase sos
1 yemek kaşığı domates sos
1 yemek kaşığı bezelye sos
1 yemek kaşığı mantar sos
Tuz
Karabiber
Acılı domates sosu için
1 domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı pul biber
Bezelye sosu için
1 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
1 yemek kaşığı krema
Yarım soğan
Tuz
karabiber
Mantar sosu için
6~7 mantar
Yarım soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı krema
Tuz
karabiber
Demiglase sos
Hazır toz demiglase
Yarım çay bardağı su
Üzerindeki tereyağı için
50 gr tereyağı
1/4 soğan
Yarım diş sarımsak
Kırmızı toz biber
Tuz
Kekik
Dana pirzola:
Dana pirzolayı tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin Fırın tepsisine yağlı kağıt serip 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin
Acılı domates sos için, 1 domatesi ince doğrayıp, dövülmüş 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve pul biber ile karıştırın
Bezelye sos için, haşlanmış bezelyeyi çatalla ezin Krema, küp doğranmış soğan, tuz ve karabiberle birlikte iyice karıştırın
Mantar sos için, mantaları haşlayıp ince kıyın Soğan ve 1 diş sarımsağı ince doğrayın Krema, tuz ve karabiberle birlikte iyice karıştırın
Demiglase sos için, 1 tatlı kaşığı hazır toz demiglase ve suyu karıştırın
Üzerindeki tereyağı için, soğan ve sarımsağı ince kıyıp tüm malzeme ile karıştırın Buzdolabında dondurun
Pirzolayı servis tabağına alın Üzerine donmuş tereyağını ilave edip soslarla birlikte servis yapın
|
|
|