Konu
:
Portakal Soslu Ve Fıstıklı Lorlu Dana Karpaçyo
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Soslu Ve Fıstıklı Lorlu Dana Karpaçyo
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Soslu Ve Fıstıklı Lorlu Dana Karpaçyo
Karpaçyo için
600 gr dana bonfile
¼ demet taze fesleğen
¼ demet taze kekik
1 diş sarımsak
Tuz
Tane karabiber
10 ml zeytinyağı
Portakal sosu için
50 ml taze sıkılmış portakal suyu
5 gr rendelenmiş japon turbu
5 ml krema
Mantı için
20 gr lor peyniri
10 gr antep fıstığı
5 gr ceviz
3 yaprak taze fesleğen
Parmesan peyniri
Portakal soslu ve fıstıklı lorlu dana karpaçyo:
Dana bonfilenin sinirlerini temizleyin
Ayrı bir yerde fesleğen, kekik ve sarımsağı ince kıyın
Bonfileyi önce tuzla ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın
üzerine zeytinyağı sürüp ince kıyılmış baharatların bonfilenin üzerine yapışmasını sağlayın
İyice ısıtılmış ızgarada bonfilenin her tarafını hızlıca kızartıp soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra tam bir halka şekline gelinceye kadar alüminyum folyoya sıkıca sarın ve dondurucuya alın
Portakal suyunu sos tenceresinde ısıtın
Rendelenmiş japon turplarını ilave edip kısık ateşte kaynamaya bırakın
Turplar iyice eriyip portakal suyu yarı yarıya azaldıktan sonra ezerek püre haline getirin ve soğumaya bırakın
Kremayı ilave edip karıştırın
Fıstık, ceviz ve fesleğeni ince doğrayıp lor peyniriyle karıştırın
Donmuş bonfileyi dolaptan çıkarıp çok ince dilimleyin
çözülmeden lorlu harçtan paylaştırıp uç kısımlarını büzün
Her dilimde aynı işlemi yapın
Sosu servis tabağına alın
Mantıları sosun üzerine yerleştirin
Parmesan peyniri ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul