Yalnız Mesajı Göster

Sebze Soslu Kuzu Külbastı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebze Soslu Kuzu Külbastı





500 gr kuzu külbastı
3 kabak
2 havuç
3 domates
4 taze soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı kırmızı acıbiber
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1-2 dal fesleğen
Tuz

Sebze soslu kuzu külbastı:
İki kaşık sıvıyağı tavada ısıtıp etleri kızartın Kabak ve havuçları temizleyip küp küp doğrayın Domates ve soğanları soyup doğrayın

Kalan yağı tencerede kızdırıp kabak ve havucu soteleyin Domates, taze soğan ve domates salçasını ekleyip karıştırarak kavurun Sütü ilave edip tuz ve kırmızı biberle tatlandırın Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin

Tencereyi ocaktan alıp etleri ilave edin ve üzeri kapalı olarak 5 dakika bekletin Fesleğen yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla