Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Kebap

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Kebap





8 koyun pirzolası (veya dana pirzola)
2 ayva
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
3 domates
1 çorba kaşığı küp doğranmış sarı dolmalık biber
2 soğan
4 dal maydanoz
Tuz, kimyon, karabiber
1 çay fincanı sıcak su
1 limonun suyu

Ayvalı kebap:
Etleri tuz, karabiber ve kimyona bulayın Ayvaları soyup elma gibi dilimleyin Kararmamaları için limonlu suda bekletin Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın Maydanozu temizleyip kıyın

Ayçiçeği yağını tencerede kızdırıp soğanı soteleyin Eti ilave edip iki taraflı kızartın Domates ve sarı biberleri ekleyip 5 dakika pişirin Sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve etler hafif yumuşayana kadar pişirin Ayvaları ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin Servis tabağına alıp kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla