Konu
:
Ayvalı Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Kebap
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Kebap
8 koyun pirzolası (veya dana pirzola)
2 ayva
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
3 domates
1 çorba kaşığı küp doğranmış sarı dolmalık biber
2 soğan
4 dal maydanoz
Tuz, kimyon, karabiber
1 çay fincanı sıcak su
1 limonun suyu
Ayvalı kebap:
Etleri tuz, karabiber ve kimyona bulayın
Ayvaları soyup elma gibi dilimleyin
Kararmamaları için limonlu suda bekletin
Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın
Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın
Maydanozu temizleyip kıyın
Ayçiçeği yağını tencerede kızdırıp soğanı soteleyin
Eti ilave edip iki taraflı kızartın
Domates ve sarı biberleri ekleyip 5 dakika pişirin
Sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve etler hafif yumuşayana kadar pişirin
Ayvaları ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin
Servis tabağına alıp kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul