Konu
:
İsırgan Otlu Kavurma
Yalnız Mesajı Göster
İsırgan Otlu Kavurma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İsırgan Otlu Kavurma
500 gr kuzu külbastı
500 gr ısırgan otu
1 demet taze soğan
3 diş sarımsak
1 salçalık kırmızıbiber
3 domates
1 su bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı biberiye
Tuz
Isırgan otlu kavurma:
Eti kuşbaşı doğrayıp bir tencereye alın
1 su bardağı suyu tencereye ekleyin
Kaynayana kadar orta ateşte, kaynamaya
başladıktan sonra kısık ateşte et suyunu çekene kadar pişirin
Isırgan otu, taze soğan ve sarımsağı temizleyip iri doğrayın
Et suyunu çektiğinde tencereye zeytinyağı, ısırgan otu, sarımsak ve taze soğanı ilave edin
Orta ateşte bütün malzemeler yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin
Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın
Domates, tuz, kekik ve biberiyeyi bir kaseye alıp harmanlayın
Harmanladığınız malzemeleri karışıma ilave edip karıştırın
Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak 5 dakika daha pişirip tencereyi ocaktan alın
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul