Yalnız Mesajı Göster

İsırgan Otlu Kavurma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İsırgan Otlu Kavurma





500 gr kuzu külbastı
500 gr ısırgan otu
1 demet taze soğan
3 diş sarımsak
1 salçalık kırmızıbiber
3 domates
1 su bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı biberiye
Tuz

Isırgan otlu kavurma:
Eti kuşbaşı doğrayıp bir tencereye alın 1 su bardağı suyu tencereye ekleyinKaynayana kadar orta ateşte, kaynamaya
başladıktan sonra kısık ateşte et suyunu çekene kadar pişirin

Isırgan otu, taze soğan ve sarımsağı temizleyip iri doğrayın Et suyunu çektiğinde tencereye zeytinyağı, ısırgan otu, sarımsak ve taze soğanı ilave edin Orta ateşte bütün malzemeler yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin

Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın Domates, tuz, kekik ve biberiyeyi bir kaseye alıp harmanlayın

Harmanladığınız malzemeleri karışıma ilave edip karıştırın Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak 5 dakika daha pişirip tencereyi ocaktan alın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla