Yalnız Mesajı Göster

Beyaz Ve Kırmızı Lahana Kebabı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyaz Ve Kırmızı Lahana Kebabı





1 orta boy beyaz lahana
1 su bardağı kıyılmış kırmızı lahana
500 gr kuşbaşı kuzu eti
2 soğan
3 sivribiber
3 domates
2 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı sıcak su
Tuz

Beyaz ve kırmızı lahana kebabı:
Beyaz lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın Damarlı kısımlarını kesip tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar 2-3 dakika haşlayın ve süzün Soğanları ve sivribiberleri temizleyip kıyın Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın Eti zar şeklinde doğrayın

Tencerede 2 kaşık sıvıyağı kızdırıp soğan ve eti soteleyin Sivribiber, kırmızı lahana,domates, bir tutam tuz ve karabiberi ilave edip et ve lahana yumuşayıncaya kadar pişirin

Lahana yapraklarını yağlanmış küçük bir cam kasenin içine kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin Orta kısmına 2 kaşık salçalı et ilave edin ve dışa sarkan kenarları içe doğru kapatıp üzerine hafifçe bastırın

Cam kaseyi fırın tepsisine ters çevirin Malzeme bitene kadar işlemi aynı şekilde uygulayın Salça, sıcak su ve kalan sıvıyağı bir kapta karıştırıp lahanaların üzerine dökün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla