Konu
:
Beyaz Ve Kırmızı Lahana Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Beyaz Ve Kırmızı Lahana Kebabı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beyaz Ve Kırmızı Lahana Kebabı
1 orta boy beyaz lahana
1 su bardağı kıyılmış kırmızı lahana
500 gr kuşbaşı kuzu eti
2 soğan
3 sivribiber
3 domates
2 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Beyaz ve kırmızı lahana kebabı:
Beyaz lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın
Damarlı kısımlarını kesip tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar 2-3 dakika haşlayın ve süzün
Soğanları ve sivribiberleri temizleyip kıyın
Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın
Eti zar şeklinde doğrayın
Tencerede 2 kaşık sıvıyağı kızdırıp soğan ve eti soteleyin
Sivribiber, kırmızı lahana,domates, bir tutam tuz ve karabiberi ilave edip et ve lahana yumuşayıncaya kadar pişirin
Lahana yapraklarını yağlanmış küçük bir cam kasenin içine kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin
Orta kısmına 2 kaşık salçalı et ilave edin ve dışa sarkan kenarları içe doğru kapatıp üzerine hafifçe bastırın
Cam kaseyi fırın tepsisine ters çevirin
Malzeme bitene kadar işlemi aynı şekilde uygulayın
Salça, sıcak su ve kalan sıvıyağı bir kapta karıştırıp lahanaların üzerine dökün
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul