Konu
:
Soğanlı İçli Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Soğanlı İçli Köfte
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğanlı İçli Köfte
Hamuru için
500 gr ince bulgur
1
5~2 su bardağı un
3 yumurta
Sıcak su
Tuz
Dolgusu için
1
5 kg soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Üzeri için
50 gr tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
Soğanlı içli köfte:
Soğanları piyazlık doğrayıp yağda yumuşayıncaya kadar soteleyin
Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın
Yağını süzdürüp küçük bezeler halinde parçalara ayırın ve bir tepsiye dizerek derin dondurucuda 30 dakika bekletin
Bulguru bir kaba alıp tuz dökün ve karıştırın
Üzerine sıcak su döküp bir kapak kapatarak bekletin
Bulgur şişince un ekleyip karıştırın
Yumurtaları teker teker kırıp yoğurmaya başlayın
Hamuru yumuşatmak için elinize sık sık su alarak yoğurmaya devam edin
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp açın
İçine soğanlı harçtan doldurup kapatın
Tuzlu suda haşlayın
Tereyağını eritip salçayı kavurun ve köftelerin üzerine gezdirip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul